logo

SVENSKA HAVSFORSKNINGSFÖRENINGEN

Swedish Society for Marine Sciences

Välkommen

In English

Svenska havsforskningsföreningen, SHF, är en ideell förening som verkar för att främja samarbete kring frågor som rör den marina miljön. Varje år anordnar SHF konferensen Havsforskardagarna, vars huvudsyfte är att främja spridandet av svensk forskning på nationell och internationell nivå.

Havsforskningsdagarna 2019 i Öregrund 12-14 november

Gruppbild
Havsforskningsdagarna 2019 i Öregrund i samarbete med SLU Aqua

Vi är mycket glada att meddela att Havsforskningsdagarna 2019 arrangeras tillsammans med SLU Aqua i Öregrund, 12-14 november. Inbjudna talare kommer att fokusera på kopplingar mellan forskning, förvaltning och övervakning. Konferensen avslutas med en paneldiskussion kring detta ämne med de inbjudna talarna. Vi välkomnar varmt alla som är aktiva inom marina vetenskaper, förvaltning och övervakning att delta.

Inbjudna talare (bekräftade)

Anna Gårdmark, professor, SLU Aqua
Thomas Johansson, enhetschef, Enheten för havsplanering, Havs- och Vattenmyndigeten

Under konferensen kommer också Dyrssenpriset att delas ut för bästa marina masteruppsats. Förstapris tilldelas 10 000 kr och andrapriset tilldelas 5 000 kr.

Fler detaljer kring registrering kommer inom kort!

Bli medlem

Du som är intresserad av eller jobbar med arbetsuppgifter relaterade till havet är välkommen som medlem i SHF. Som medlem i SHF får du möjlighet att påverka föreningens verksamhet och stödjer finansieringen av Dyrssenpriset.
Medlemsavgiften är för närvarande 50 kr betalas in på SHF:s Bankgiro: 45326-2929 eller via Swish: 123 338 7719. Vänligen skriv hela ditt namn vid betalning och hjälp oss att hålla ett uppdaterat medlemsregister genom att registrera dig på länken nedan

Om du önskar få vårt nyhetsbrev, anmäl dig här!

Läs mer om hur SHF hanterar GDPR, här!

Konferens 2014konferens 2014
Foto: Kristina Viklund

Senaste nytt

Havsforskningsdagarna 2019

Tillsammans med SLU Aqua arrangerar SHF Havsforskningsdagarna 2019 i Öregrund 12-14 november. Se mer information till vänster på startsidan!

Ny bank, nya möjligheter!

SHF har fått Swish och nytt Bankgiro, läs mer under medlemskap!

Nominera kandidater till Dyrssenpriset 2019

Läs mer om nomineringen till Dyrssenpriset för de två bästa examensarbetene inom det marina området på masternivå här.